Om Oss

Från att Gustav Vasa valdes till kung i Strängnäs för 500 år sedan till en arrangörsförening i Strängnäs, som i samarbete med Vasaloppet driver ett gemensamt projekt att stärka folkhälsan under parollen ”Tillsammans sätter vi Strängnäs och Sverige i rörelse”.  Här kan du läsa hur det gick till och i vilken ordning saker hände.
  

Bilden är från pressträffen när allt tog fart, på bilden ser vi Näringslivschef Emma Hjelm, kommunstyrelsens ordförande Jakob Högfeldt och Eventchef på Vasaloppet Johan Rydén

Historian bakom Hemmavasan Strängnäs

I samband med att Gustav Vasa valdes till kung i Strängnäs för 500 år sedan 1523, så planerades tidigt för att uppmärksamma detta under hela året under namnet ”500-årsresan genom dåtid, nutid och framtid”. 

Näringslivsenheten på Strängnäs kommun kontaktade Vasaloppsorganisationen i Mora i juni 2021 vilket ledde till att man i november var överens om att i ett gemensamt projekt stärka folkhälsan tillsammans med det lokala föreningslivet under parollen ”Tillsammans sätter vi Strängnäs och Sverige i rörelse”.

Datum för olika beslut inom projektet

I början av 2022 inleddes arbetet med att bilda en lokal arrangörsförening i Strängnäs kommun.

2022-04-12 hölls en konstituerande föreningsstämma för att bilda en ekonomisk förening med syfte att hantera de kommande arrangemangen. Konstituerande medlemmar var; Åker/Strängnäs HC, Stallarholmens SK, Åkers IF, Strängnäs Gymnastik-förening, Strängnäs-Malmby OL, Strängnäs Golfklubb, Strängnäs Simklubb och Gustav Vasa-föreningen. 

2022-05-02 Bolagsverket godkänner registreringen av den lokala arrangörsföreningen, ”Samverkan i Strängnäs kommun för hälsa och motion ek. för.”

Därmed kan det lokala föreningslivet inom idrott, kultur m.fl. i Strängnäs kommun, nu titulera sig som arrangör av Hemmavasan Strängnäs. Det kommer att stärka samverkan inom det lokala föreningslivet samt ge stärkt ekonomi då varje funktionärstimme ger ersättning tillbaka till föreningarna.

Medlemsföreningar i vår lokala arrangörsförening

Vi är stolta över att presentera alla lokala medlemsföreningar som gör Hemmavasan Strängnäs möjlig. Vill din förening också synas här, vänligen kontakta oss. 

Artiklar om Hemmavasan Strängnäs

Vill du veta mer om  Hemmavasan Strängnäs är du välkommen att kontakta: 

Eventchef Torbjörn Pettersson
Mobil: 0733-836 386 
Mejl: torbjorn@hemmavasanstrangnas.se